Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Mojito only in Rastoni.....!



Είναι παραδοσιακό Κουβανικό κοκτέιλ που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλές και στη χώρα μας.To Mojito (μοχίτο) φτιάχνεται παραδοσιακά από τα ακόλουθα πέντε υλικά:Δυόσμο, ρούμι, ζάχαρη (μαύρη, από ζαχαροκάλαμο), λάϊμ και σόδα.
Η ζάχαρη σε συνδυασμό με την φρεσκάδα του λάϊμ και το άρωμα του δυόσμου έχουν σκοπό να «κόψουν» την ισχυρή αίσθηση που δίνει το ρούμι και το πετυχαίνουν κάνοντας το mojito ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά κοκτέιλς.
Η λέξη mojito είναι υποκοριστικό τουmojo.
Στην κουζίνα της Κούβας ή λέξη mojoχρησιμοποιείται για σάλτσες που φτιάχνονται με σκόρδο, ελαιόλαδο και χυμό εσπεριδοειδών, κυρίως λάϊμ ή πορτοκάλι.

Υλικά

  • 60 ml λευκό ρούμι Κούβας
  • 1 λάϊμ (η 60 ml χυμό λάϊμ)
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 4 Φύλλα δυόσμου
  • Σόδα

    Εκτέλεση

    1. Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού.
    2. Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ.
    3. Ανακατέψτε και γεμίστε με σόδα.
    4. Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου