Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

The Waterboys

Οι Waterboys απέκτησαν ένα τεράστιο κοινό χάρη στον επικό φολκ-ροκ ήχο τους, δημιουργώντας τραγούδια με μοναδικό στυλ, που παραμένουν αγαπημένα μέχρι σήμερα. Το όνομά τους το εμπνεύστηκαν από ένα στίχο του Λου Ριντ στο άλμπουμ «Berlin». Πάντως και η χωρα μας αποτελεί πηγή έμπνευσης για αυτούς. Οι μουσικές και εικαστικές επιρροές του ελληνικού στοιχείου διακρίνονται στους πολυάριθμους δίσκους τους (κλαρίνο, μπουζούκι, ελληνικές διασκευές, πιστή αναφορά στον τραγοπόδαρο Πάνα, Πελοπόννησος). 

Την ηλιόλουστη δεκαετία του ’80 κυκλοφόρησαν τέσσερα άλπουμ -το ένα καλύτερο από το άλλο- τα οποία περιλαμβάνουν τα χιλιοακουσμένα κομμάτια «The whole of the moon» (1985) και «Fisherman’s Blues»(1988). Στα ’90s -υπό θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις- ο Σκοτ θέλησε να πάρει μια πιο έντονα ροκ πορεία, αντιμετωπίζοντας την αντίρρηση του Στιβ Γουίκχαμ. Κάτω από αυτές τις μετεωρολογικοχρονικές συνθήκες, το συγκρότημα διαλύεται. Ακολούθεί η επτάχρονη προσωπική πορεία του Σκοτ με πολλές συνεργασίες, και αισίως φτάνουμε στο 2000, όπου οι Wαterboys επαναδραστηριοποιούνται από τον captain Σκοτ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Book of Lightning» (2007), ένα αυτοβιογραφικό και εξομολογητικό έργο με ποιητικές μεταφορές, πνευματικές μπαλάντες και στοιχεία από την ιρλανδική παράδοση. Ο δίσκος πήρε εξαιρετικές κριτικές -χωρίς συννεφακια και αστραπές- από το σύνολο του Μουσικού Τύπου, που απέδωσε στον ήχο τους τον μεγαλοπρεπή χαρακτηρισμό «Μεγάλη Μουσική»!



πηγή:MusicHeaven.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου