Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Kill Emil – One night in Bogota


Τι θα δίνατε για μια νύχτα στην Μποκοτά; Τι θα δίνατε για μια νύχτα γεμάτη ρούμι, φιλόδοξες Σακίρες και χορό; Επειδή με την κρίση που έχουμε, δεν υπάρχει σάλιο όυτε για ένα γραμμάριο κοκαίνης, κι αυτό ρεφενέ, ο Kill Emil μας ταξιδεύει ως την πατρίδα του Βαλντεράμα, μέσα από το πολύ πρόσφατο EP του με τίτλο One night in Bogota. Και σε περίπτωση που ευχαριστηθείτε τη διαδρομή, σας αφήνει και download link για να την επαναλάβετε.

Έξι κομμάτια. Έξι ορχηστρικά κομμάτια. Πόσα μειονεκτήματα να χωρέσουν σε ένα ΕΡ με έξι καλοδουλεμένα τραγούδια; Άγνωστο. Απ’ την άλλη πόσα «μπράβο» να στριμωχτούν στον ίδιο δίσκο; Έξι θα πω εγώ. Ο Kill Emil μέσα απ’ το τελευταίο του Εxtended Play, μας ταξιδεύει σε ένα προορισμό που κατά παράδοση είναι ονομαστός για άλλου είδους παροχές. Eν προκειμένω όμως, οι κατευθυντήριες αλλάζουν, και ο ήχος του Βραζιλιάνου μουσικού παραγωγού δημιουργεί για 21 λεπτά ένα σκηνικό που καλό θα ήταν να απολαύσει κανείς, νηφάλιος.

Έξι τραγούδια εμποτισμένα με άρωμα Κολομβίας, Παναμά και Αφρικής. Έξι τραγούδια αποτέλεσμα ενός ιδιότυπου παντρέματος hip hop beats και cumbia μουσικής. Αν είστε πιο εξοικιωμένοι με την μουσική παράδοση της Λατινικής Αμερικής μάλλον θα βρείτε πολλά περισσότερα να θαυμάσετε, απ’ όσα με μια πρώτη σκέψη μπορώ να φανταστώ. Αν πάλι δεν είστε τέτοιοι τύποι, τότε η Μια νύχτα στη Μποκοτά θα σας φανεί, της οφείλετε να σας φανεί, μια σημαντικά διαφορετικη δουλειά, σε συνάρτηση όσων δίσκων λιμνάζουν στα ελληνικά hiphop βαλτόνερα.

Ο Kill Emil, τραβάει το δικό του δρόμο μέσα στα στενά hip hop πλαίσια της χώρας, περνώντας αλώβητος από τα κακόφημα σοκάκια που θέλουν τους με την rap ασχολουμενους thugs, αληταράδες και θύματα ψύξης στο πάνω χείλος. Το One night in Bogota διασκεδάζει κι ας μην είναι τόσο... ruff rugged & raw. Η Βeatquick Records (μέλος της οποίας είναι και ο Kill Emil, αν και η συγκεκριμένη κυκλοφορία είναι self release) δε ξεχνά να επισημαίνει, μέσα από τον ήχο της, της κινήσεις της, το ρόστερ της το ίδιο, πως επιλέγει ένα διαφορετικο μουσικό μονοπάτι. Χωρίς υπερβολές, χωρίς προκλήσεις, με σεβασμό στον εαυτό της, με σεβασμό στη μουσική γενικά, αλλά και στη hip hop μουσική ειδικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου