Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Smokey Bandits


Οι Smokey Bandits είναι μια μπάντα που αποτελείται από 14 μέλη και μουσικά κινείται σε ένα φάσμα από τους Gotan Project μέχρι και τους Calexico, χρησιμοποιώντας πάντα με πολύ έξυπνο τρόπο στοιχεία της ελληνικής αλλά και της βαλκανικής μουσικής, δίνοντας έτσι έναν μοναδικά δυναμικό χαρακτήρα στον ήχο τους.
Το Smokey Bandits project ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2007 στην Αθήνα στο studio των Quasamodo και ολοκληρώθηκε με τις τελευταίες συνθέσεις και μίξεις στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο του 2009.
Ο ήχος τους είναι κυρίως επηρεασμένος από τα soundtrack cult ταινιών, σκηνοθετών όπως των Quentin Tarantino, Guy Ritchie, Danny Boyle και Pedro Almodovar. Η βασική ιδέα της μουσικής των Smokey Bandits είναι να συνδυάσουν μουσική από διαφορετικές δεκαετίες ή ακόμα καλύτερα, να δώσουν έναν πιο μοντέρνο χαρακτήρα στην μουσική του χθες έτσι ώστε να μπορούν να την εκτιμήσουν οι νεότερες γενιές. Η δεύτερη βασική τους ιδέα είναι να μπορέσουν να ενώσουν παραδοσιακή μουσική του 20ου αιώνα από όλο τον κόσμο ξεκινώντας από την ελληνική – βαλκανική – μεσογειακή μουσική φτάνοντας μέχρι την μεξικάνικη – surf – western – brazilian και afro latin μουσική.


The Smokey Bandits @myspace: http://www.myspace.com/smokeybandits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου